Eczacilar.net

Famodin yan etkileri, famodin nasıl kullanılır

Famodin yan etkileri, famodin nasıl kullanılır

Famodin tablet, Famodin yan etkileri, famodin nasıl kullanılır

Famodin Ödeniyor mu?

-Evet

Famodin için Ayaktan tedavide rapor şartı var mı?

-Hayır

Hasta katılım payı muafiyeti var mı?

-Hayır

Famodin ilacı piyasada var mı?

-Evet

Famodin İlacının fiyatı?

-9,6 TL

Famodin hangi durumlarda kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Tablet formdaki ilacınızı bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

Enjeksiyonluk formda hazırlanan Famotidin ise kas içine enjeksiyon veya toplardamar içine enjeksiyon ya da toplardamara infüzyon yoluyla uygulanır. İlacın enjeksiyon ve infüzyon yoluyla uygulanması büyük dikkat ve deneyim gerektiren bir uygulama şeklidir. Yapılacak ufak bir hata çok ciddi sorunlara yol açabilir; bu nedenle enjeksiyonluk formdaki Famotidin’i kullanırken mutlaka bir sağlık profesyonelinden yardım alınız.

Enjeksiyonluk formdaki Famotidin’in hangi durumda ne şekilde uygulanacağı konusunda doktorunuzun ve/veya eczacınızın vereceği direktiflere uyunuz.

En iyi sonucu almak için, ilacınızı doktorunuz tarafından size belirtildiği şekilde alınız. Eğer 6 haftalık tedavi sonrasında şikayetlerinizde düzelmeler olmazsa doktorunuzla konuşunuz.

Famotidin diyet veya yaşam tarzında değişiklikleri içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuzun direktiflerine sıkı bir şekilde uyunuz

Famodin nasıl kullanılır ?

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; -Duodenal ülser Akut tedavi: Aktif duodenal ülserde önerilen oral doz 40 mg (1 tablet) olup yatmadan önce bir defada alınır. Hastaların çoğu 4 haftada iyileşir. Nadiren 6-8 haftadan daha uzun süre devam etmek gerekir. Famodin’in komplikasyonsuz duodenal ülserde 8 haftadan daha uzun süreli kullanım güvenilirliği henüz saptanmamıştır

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Famotidin’in doz aşımı belirtileri arasında şu gibi durumlar gözlenebilir: bulantı, kusma, ishal, mide ağrısı, hızlı kalp atımı ya da bayılma.

Famodin yan etkileri nelerdir?

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); aşırı mide ağrısı; nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki gibi ciddi yan etkilere maruz kalırsanız Famotidin kullanımını durdurunuz ve hemen doktorunuza başvurunuz:

-hızlı ya da çarpıntılı kalp atışı;

-halüsinasyon;

-sarılık (gözlerde veya ciltte sararma).

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

-bulantı, kusma, ishal, kabızlık;

-ağız kuruluğu;

-baş dönmesi, halsizlik, güçsüzlük, duygudurum değişiklikleri;

-baş ağrısı; veya

-kaslarda kramp, eklem ağrısı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Özet
Famodin yan etkileri, famodin nasıl kullanılır
Makale Adı
Famodin yan etkileri, famodin nasıl kullanılır
Açıklama
Famodin yan etkileri, famodin nasıl kullanılır
Yazar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Nuray dedi ki:

    Benim acı veren mide ağrılarım başladı iki haftaya yakındır. Sağlıksal bisorunum yok.tek sebep olur diye düşündüğüm aşırı stres olabilir. Üçüncü sınıfım okulu erken bitirme dolayısıyla kpssye gircem ve çok fazla dersim var. Sürekli sıcak su koyuyorum karnımın değişik yerlerine.doktora gitmedim daha önce gitmiştim bişey yok diyip gönderdi. Siz ne önerirsiniz?

BİR YORUM YAZ