Hemşirelik Taban Puanları ve Sıralaması 2015-2016
2015-2016 Hemşirelik Taban Puanları, 2015-2016 Hemşirelik Taban Sıralaması, Hemşirelik Puanları
Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği gibi sağlık sektörünün olmazsa olmaz mesleklerinden biri olan Hemşirelik, daha sağlıklı ve daha refah bir toplumun en önemli sacayaklarından biri olmaya devam ediyor diyebiliriz.Birey, aile ve toplum sağlığını koruma, geliştirme, bozulan sağlığı yeniden kazanma gibi amaçlarla hizmet veren bir meslek grubu olan Hemşirelik son yıllarda gittikçe populerite kazanan bir meslek dalı olarak karşımıza çıkıyor.Sağlık uygulamaları anlamında zorlu bir eğitimden geçen hemşire adayları zorlu maratonu tamamladıktan sonra hemşire ünvanıyla göreve başlayabilmektedirler.
Hemşirelik, Ülkemizde ve Dünya’da toplumun çok gereksinim duyduğu, sayısal olarak eksikliği yaşanan ve çok çeşitli alanlarda istihdam edilebilme olanaklarına sahip olan bir meslek grubudur.
Hemşirelik lisans eğitimini başarıyla tamamlayanlar; koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hizmetlerde, özel ve resmi sağlık kuruşlarında, üniversite, devlet hastanesi, okul ve fabrika gibi kurumlarda, aile sağlık merkezlerinde çalışabilmekte ve istihdam edilebilmektedir.
Peki son yılların gözde mesleği için Hemşirelik Taban Puanları ne durumda?
Bir önceki makalemiz olan İstanbul Üniversitesi Taban Puanları konulu makalemizi incelemenizi öneririz.
Eczacilar.net
Şu an atanamayan 35 binini üzerinde lisans mezunu hemşire olduğunu hatırlatmak veya bilmeyen varsa da bilgilendirmek isterim ayrıca devlet lise mezunu atamalarda yapıyor ve yapmaya devam edecektir yani devlette ki hemşire açığını bir kısmını da lise mezunu hemşireler aracılığıyla kapatıyor ve gelecekte de lise mezunu hemşire alımı yapmaya devam edecektir tek fark şimdi lise mezunlarını hemşire kadrosu olarak atıyor gelecekte de hemşire yardımcı kadrosuyla atayacak yani demem odur ki lise mezunlarına artık hemşire değil hemşire yardımcı unvanı verilmesi sadece lisans mezunları hemşirelerin ağzı sürülmüş bir parmak baldan başka bir şey değil devlet hala lise mezunu hemşirelere kadro vermeye devam ediyor ve gelecekte de hemşire yardımcı adı altında kadro vermeye devam edecektir sonuçta hemşirenin yaptığı her işi hemşire yardımcısı da yapar mantığıyla… Hemşireliği tercih edecekler bunu göz önünde bulundursun.
hemşire olacağınıza ebe olun daha iyi atanma puanları ebelikte çok düşük 50’li li puanlarla atanabiliyorsunuz. Üniversite puanının hemşireliğe göre düşük olmasının nedeni sadece kızlar seçtiğinden rekabet azalıyor bu kpss de ebelik için avantajdır kpss sınavında sadece kızlarla yarışırsınız birde erkeklerle uğraşmazsınız…. Kızlar için güzel bir fırsat değerlendirin.
BÜTÜN ARKADAŞLARA MÜJDE : Bu yılki üniversiteye yerleştirmelerde yapısal değişiklik yapıldı; bu yılki üniversite yerleştirmelerde uygulanmak üzere Ön-lisans programlarında kontenjanlar ikiye bölündü yaklaşık kontenjanların yarısı sınavsız geçiş diğer yarısı da YGS puanıyla öğrenci alacak, yani devlet üniversitelerinde ön-lisans(2 yıllık) programlarda artık YGS kontenjanı var yani önceden meslek lisesi öğrencilerinden yer kalınca düz liseliler ve diğer lise öğrencileri yerleşebiliyordu hatta puanın 500 bile olsa yerleşmen zordu çünkü meslek liselilerin sınavsız geçiş hakkından dolayı yer kalmıyordu ama artık böyle değil örneğin bir üniversitede bir ön-lisans programının 50 kontenjanı varsa bunun 25 kişilik kontenjanı YGS puanıyla alacak yani sadece YGS sınavına girenler yazacak öncelik yok buraya sınavsız geçişle öğrenci alınmayacak diğer 25 kişilik kontenjanı da sınavsız geçişe verecek, anlayacağınız bütün ön-lisans programlarındaki kontenjanların %40-%50’si sadece YGS sınavıyla öğrenci alacak buralara sınavsız geçişle öğrenci alınmayacak. Kısacası artık meslek liselilerin sınavsız geçiş hakimiyeti büyük ölçüde azaltıldı böylelikle iki yıllık Anestezi, ATT, Fizyoterapi, Diyaliz, Odyometri , Laboratuvar teknikerliği,Patoloji Lab, Tıbbi görüntüleme, Diş protez… gibi iki yıllık bütün sağlık bölümlerine ve diğer bütün iki yıllık bölümlere yerleşme şansınız büyük ölçüde atmış olacak.
Üç kağıtçılar sarmış burayı… hemşirelik 10 numara 5 yıldız bölümdüt…fixyoterapi 85 puanla atadı son atamada inanmıyan baksın 2015 kpss 1. atama
şu an yıl 2015 seçecek arkadaşlar gelmeyin bence çok fazla mezun var ve alttan çok geliyor. özelde çalışmak ise tam bir kölelik iyi düşünün 350 civarı puan yapan arkadaş neden ftr yapmasın. yolunuz açık olsun …
Arkadaşlar 2 yıllık hemşirelik yok bütün hemşirelik bölümleri lisans düzeyindedir ve dört yıllıktır… 2 yıllık hemşirelikler 90 lı yıllarda kapatıldı artık 2 yıllık hemşirelik bölümü yok. Sağlık yüksek okulunu, meslek yüksek okuluyla karıştırmayın!!!! Meslek yüksek okulları 2 yıllıktır, Sağlık Yüksek Okullarıysa 4 yıllıktır yani başında meslek ibaresi varsa 2 yıllıktır yoksa 4 yıllıktır yüksekokullarda durum böğle…. Hemşirelik yüksek okuluyla , hemşirelik fakülteleri arasında ise hiç bir fark yok ikiside 4 yıllıktır ve lisans diploması verilir vede ikisindende mezun olana Hemşire ünvanı verilir
Arkadaşlar muğla sıtkı koçman üniversitesi yukarıda 2 def yazılı bir tanesinin 326 bir tanesinin 319 hangisi doğru acaba bir fikriniz varmı ?
Arkadaşlar ben hemşirelik bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. 2 yıllık hemşirelik bölümü yok bütün hemşirelik bölümleri lisans düzeyindedir ve dört yıllıktır… 2 yıllık hemşirelikler 90 lı yıllarda kapatıldı yani artık 2 yıllık hemşirelik bölümü yok. Sağlık yüksek okulunu, sağlık meslek yüksek okuluyla karıştırmayın!! Sağlık Meslek yüksek okulları 2 yıllıktır, Sağlık Yüksek Okullarıysa 4 yıllıktır. Yani cümlenin içerisinde “meslek” ibaresi varsa 2 yıllıktır, cümmlenin içerinde “meslek” ibaresi yoksa 4 yıllıktır bunları birbirine karıştırmayın. Kaldıki şu an hiç üniversitede 2 yıllık Hemşirelik bölümü yoktur. Hemşirelik yüksekokuluyla , hemşirelik fakülteleri arasında ise hiç bir fark yok ikiside 4 yıllıktır ve lisans diploması verilir ve ikisindende mezun olana Hemşire Ünvanı verilir. Ayrıca yine Sağlık Yüksekokulları ile Sağlık Bilimleri Fakükteleri arasında hiç bir fark yoktur ikiside 4 yıllıktır ve lisans diploması verirler ve yine ikisinden de mezun olana Hemşire ünvanı verilir.
Anlayabilmeniz için oldukça detaylı yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir. Bide hemşire maaşları normalde 3 bin 500 TL dir, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin taşra bölgelerinde ise bu rakam 4 bin 100 TL dir. Ayrıca hastanenin bazı birimlerinde çalışan hemşireler 5 bin TL ye kadar da maaş alabulmektedir ha tabi bu birimletde çalışmak içinde torbil gerekiyor o da ayrı bir konu tabi 😉 Son olarak bi hususa daha değinmek istiyorum o da şudurki Hemşirelik bölümüne, Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin öncelikli yerleşmesi diye bir durum söz konusu değildir sadece sağlık meslek lisesi öğrencilerinin puanına ek puan eklenmektedir yani sadece ek puan geliyor bunun haricinde Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin hemşirelik bölümüne sınavsız geçişle yerleşmesi gibi durum söz konusu değil ya da öncelikli yerleşme diye bir durum söz konusu değil. Kısaca Hemşirelik bölümüne yerleşmek isteyen bütün öğrenciler YGS / LYS sınavına girerek , YGS veya da LYS puan türüyle hemşirelik bölümüne yerleşirler. Eğer Sağlık Yüksekokulu istiyorsa YGS puan türünden(YGS-2 le) , Sağlık Fakültesi istiyorsa LYS puan türünden(MF-3 le) yerleşir ve bu iki puan türünden de öğrenci alan Hemşirelik bölümleri 4 yıllıktır ve lisans diploması verilir, mezuniyette ” Hemşire” ünvanı verilir. Diplomaları arasında hiç bir fark yoktur.
Hemşirelik iş sahası çok geniş olan bir meslektir. İşsizliğin olmadığı bir meslektir. Mezun olduğunuz gün iş bulabileceğiniz mükemmel bir meslektir. Kpss de 60 lı puanlarla rahatlıkla atanabilirsiniz. Hemşirelikte Uzmanlıkta gelmiştir iç hastalıklar hemşiresi, kardiyoloji hemşiresi, kadın doğum hemşiresi, halk sağlığı hemşiresi, … ve daha bi yığın hemşirelik alanında yüksek lisans yaparak uzman hemşire olabilirsiniz( tabi hemşirelik lisans programını bitirdikten sonra)… Onun haricinde çalıştığınız hastanede Sağlık Hizmetleri müdürü olabilirsiniz ,iş yeri hemşiresi olıup şirketlerde iş yeri hemşiresi olarak çalışabilirsiniz. En az 20 kişi çalıştıran bütün kurum, kuruluş, şirket, fabrikalar işyeri hemşiresi bulundurmak zorunda). Umarım herkes sevdiği işi yapar. Yazdığım bu uzun mu uzun yazının da herkese yararlı olmasını temenni ederim.