TEB’den Basın Açıklaması: “Medula Çalışmıyor”

• Haberin Tarihi: Kasım 24, 2014
  • Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş
TEB’den Basın Açıklaması: “Medula Çalışmıyor”

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Medula Provizyon Sisteminde yaklaşık 1 haftadır yaşanan teknik arıza nedeniyle basın açıklaması yayınladı

İşte o açıklama:

MEDULA PROVİZYON SİSTEMİ ÇALIŞMIYOR

HASTALAR MAĞDUR, ECZACILAR ÇARESİZ!!!

Değerli Basın Mensupları;
“Medula Provizyon Sistemi” diğer adıyla “Reçete Onay Sistemi” nde yaklaşık 1 haftadır yaşanan teknik arıza nedeniyle hastalarımız ilaca ulaşmak için ya uzun süre eczanelerde bekliyor ya da ilaca hiç ulaşamıyor. Buna acil hastalar da dahil!!!
Günlerdir Sosyal Güvenlik Kurumu’nu uyarmamıza rağmen, 7 gündür sistem önce ağır aksak çalışsa da, şu anda tamamen çökmüş durumda. Kurumun konuyla ilgili yeterli bir bilgilendirme yapmıyor olması da bizleri eczanelerimizde zor durumda bırakıyor.
2010 yılından bu yana sürekli yaşadığımız bu sorun karşısında, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sistemin altyapısını güçlendirmek adına herhangi bir çalışma yapmaması, eczanelerimizde sistemin açılmasını bekleyen binlerce bebek, yaşlı, çocuk ve acil hastalarımızın günlerce ilaçlarına ulaşamamasına ya da ilaçlarını ceplerinden ödeyerek almalarına neden olmakta.
24 bin noktada hizmet veren eczacılarımız ise, yıllardır kanayan yara haline gelmiş bu konuda hastalarına ne diyeceklerini artık bilememekte.
YENİ BİR SİSTEM OLUŞTURULMALI
Sık aralıklarla sorun yaşanan bu mevcut sistemin yerine; bütün ihtiyaçları belirlenmiş, altyapısı tamamlanmış, vatandaşımıza günün gereklerine göre hizmet verebilecek yeni bir sistem oluşturulmalıdır.
Türk Eczacıları Birliği olarak; başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve tüm yetkililerden bu sorunlara ilişkin geçici değil, kalıcı ve bir o kadar pratik çözümler üretilmesini talep ediyor; yaşadığımız sıkıntılar konusunda daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Aklınıza takılan sorular için bize buradan ulaşabilirsiniz

Aşağıdaki yazıları da incelemenizi öneririz:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz? )

Bir Yorum Yazın