Eczacilar.net

Yağlı ciltlerin bakımı nasıl olmalı

Yağlı ciltlerin bakımı nasıl olmalı

Cilt bakımı nasıl olmalıdır, yağlı ciltlerin bakımı nasıl olmalı, kuru cilt bakımı nasıl olmalı, karma ciltlerin bakımı nasıl olmalı

Normal Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı ?
Normal cilt günde 2 kez hafif bir bebe sabunu ile yıkanmalı ve hafif gül suyu benzeri bir tonik kullanılmalıdır. Gece derinin nemini sağlayacak bir nemlendirici kullanılmalıdır. Normal ciltte belli bir alanda kuruluk veya yağlanma geliştiğinde bu cilt tiplerine uygun olan yöntemler uygulanmalıdır. Cilt temizlendikten sonra deri gözeneklerini küçültmek amaçlı düşük alkol içeren tonikler kullanılmalıdır. Genellikle hafif yağ bazlı nemlendiriciler makyaj altına uygulanmalıdır.

Güneşin yaşlandırıcı etkilerinden korunmak amaçlı güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır. 15 günde bir uygulanan kurutucu olmayan bir maske dolaşımı güçlendirir ve deri yüzeyini düzeltir. 

Kuru Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı ?
Musluk suyu deriyi  kuruttuğundan, kuru cilt musluk suyu ile temizlenmemeli; asla sıcak su kullanılmamalıdır.  Kuru cildin temizlenirken; kese, lif, fırça gibi araçlar kesinlikle uygulanmamalıdır. Deri deterjan içermeyen, nötr pH’ta bir cilt temizleyicisi ile temizlenmelidir. Piyasada bulunan sabunlar kullanılmamalıdır. Mineral su, cildi tazeleyici özellik gösterdiğinden, sabahları yüze sprey şeklinde uygulanması faydalı olur.  Oldukça alkali sabunlar, deterjan benzeri soda gibi kurutucu ajanlar kullanılmamalıdır.

Yıkama  sonrasında cilt, yumuşak pedler hafifçe kurulanmalıdır. Kuru cilt, hafif bir temizliğe,  masajla devamlı olarak uyarılmaya, bol nemlendirilmeye  ve ekstra bir korumaya ihtiyaç gösterir. Kuru deriyi  su ve  sabunla yıkamak, sadece cildi temizlemez; derinin doğal yağını da ortadan kaldırır. Bu nedenle temizlik sonrası uygun bir nemlendirici uygulamak derinin üst tabakasının nemini arttırarak, cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm verir.  Banyo ve duş sonrası cilde bebe yağı sürülebilir. Gece yoğun bir nemlendirici, özellikle ince çizgilerin bulunduğu alanlara uygulanmalıdır.

Geceleri cilt temizlenip, toniklendikten veya maden suyu da uygulandıktan sonra, deri yumuşak bir havlu ile kurulanır. Saç sınırına kadar olan bölgeye  nemlendirici sürülüp, ciltten nemlendiricinin emilimini arttırmak için, ılık havlu ile yüz ve boyun bölgesi beş dakika örtülebilir. Daha sonra ekstra kalan nemlendirici kurulanır.  Göz etrafı derisi de muhakkak nemlendirilmelidir. 

Sabahları yüz, boyun ve dekolte bölgesi  temizlenip, toniklendikten sonra, kurulanmalı ve nemlendirici uygulanmalıdır. Erkeklerin tonik kullanması gerekmezken; tıraştan hemen sonra  nemlendirici uygulanmalıdır

Yağlı Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı
Yağlı deriye sahip kişilerde yaşlanma daha geç olduğu için  avantajlıdırlar. Geniş gözenekleri temizlemek için, yağlı ciltler  bol su ve sabunla yıkanmalı, yüz yıkama sıklığı günde ikiden fazla olmamalıdır. Deriyi sık sık yıkamak, daha fazla yağ salgılanmasına neden olur.

Derinin yağını  fazlaca alarak pullanmaya neden olabilecek derin temizleyiciler ve kuvvetli sabunlar kullanılmamalıdır. Bu tür temizleyiciler, tersine bir mekanizma ile sebore (aşırı yağlanma) dediğimiz olaya neden olur. Seboreik cilt doğal yağını kaybettiğinde, yağ bezleri daha fazla çalışarak, aşırı yağlanmaya sebep olur. Deriyi temizlemek için yağ bazlı ürünlerin kullanımı, yağın kolaylıkla çözülmesine neden olur. Oil-free (yağsız) ve latkı maddesi içermeyen ürünlerin kullanımı, ciltteki parlamayı giderir. Antibakteriyel maddeler içeren medikal sabunlar, mineral sular ile kombine edilebilir. Alkol içeren temizleyiciler kullanılmamalıdır. İçerisinde aseton bulunan temizleyiciler yağı çözdükleri için faydalıdır. Cildi temizlerken, parmak uçları ile deriye yapılan masaj faydalıdır.

Deri yağlı ve pullu ise, yüze derin temizlik sağlayan bir soyucu kozmetikler gün aşırı uygulanır ve ardından hafif bir nemlendirici uygulanır.  Otuz yaşın altındaki kişilerde aşırı yağlı deri, günde 2-3 temizleme gerektirebilirken, nemlendirmeye ihtiyaç duyulmayabilir. Otuz yaştan sonrada,  göz ve ağız etrafı,   dekolte bölgesinde nem azalabileceğinden, gece ve gündüz nemlendirici kullanımı  faydalı olur. 

Yüze yapılan çamur ve kil maskeleri faydalıdır.   Haftada bir  iki maske uygulaması yapılabilir. Genellikle yağlı ciltler için üretilmiş kozmetik  ürünler tercih edilmelidir. Yağ bezi aktivitesini azaltacak antiseptik gündüz kremleri makyaj öncesinde kullanılmalıdır. Özellikle aktif içeriğinde benzoil peroksit içeren ürünler tercih edilmelidir. Gerektiğinde antiseptik bir gece kremi de kullanılabilir. Alın, burun ve çene gibi bölgelerdeki aşırı yağ, makyajın yamalı görünmesine neden olabilir. Bunu engellemek için özellikle salatalık sütü aşırı yağlı alanlara uygulandıktan sonra makyaj yapılmalıdır.

Hassas Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı ?

Hassas deri ince dokuludur. Soğuk ve sıcağa karşı çabuk yanıt verir;  rüzgar ve güneş yanıklarına da eğilimlidir. Genellikle kuru ve allerjik reaksiyonlara eğilimlidir. Hava sıcaklığındaki değişiklikler, bazı deterjanlar, kozmetikler ve deriye uygulanan alkol deriyi tahriş ederek, deriyi kolaylıkla kızartır ve yüzeydeki kılcal damarlar kolaylıkla görülebilir.

Bu tür ciltler, güneşten koruyucu dermokozmetik ürünlerin kullanımına ihtiyaç duyarlar. Özellikle PABA ve parfüm gibi  allerjenleri içeren güneş koruyucuları kullanmamalıdırlar. Genellikle bebek sabunu kullanılmalıdır. Cilt yumuşak bir havlu ile kurulanmalıdır. Genellikle koku ve makyaj malzemeleri, bilek iç yüz derisinde test edilmeden kullanılmamalıdır. Gece yatmadan önce, hassas ciltler için nemlendirici kullanılması önerilir.

Karma Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı ?
Bu tip deri, kuru ve yağlı alanları birlikte içerir. Karma cilt, iki farklı deri tipinin karışımı olduğundan, özenli bakım gerektirir. Genellikle alın, burun ve çene yağlı iken; yanaklar, ağız ve göz çevresi kurudur. Bu cilt tipine sık rastlanılır. Kuru bölgelere kuru cilt bakım önerileri uygulanırken; yağlı bölümlere de yağlı cilt bakımı uygulanır.

Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?

-Gün boyunca güneşten koruyucu kullanılmalıdır. Deri yaşlanmasının en önemli nedeni uygun olarak korunmadan güneşe maruz kalmaktır.

-Cilt çok sık yıkanmamalıdır. Sık yıkanan ciltteki nem ve yağ kaybolur. Klorlu su, deride oksidatif hasara neden olur. Yüzü günde 2 kez yıkamak yeterlidir.

-Sigara içilmemelidir. Sigara kullanımı erken yaşlanmaya neden olurken; ciltte soluk bir renk oluşturur. Nikotin cildin antiaging çabalarını en hızlı ortadan kaldıran ajandır.

-Güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Güneş gözlüğü gözü ve göz etrafındaki deriyi korur. Gözlüklerin hem UVA hem de UVB ye karşı koruyucu olması gerekir.

-Sıcak su ile değil, ılık su ile yıkanılmalıdır. Ilık su kuruluğa neden olmaz.

-İyi uyunmalıdır. Vücudun kendi kendini tamir etmesi ve yenilenmesi genellikle uykuda olur.

-Yatmadan bir saat önce nemlendirici uygulanmalıdır. Böylece kullandığınız ürünün emilmesi için yeterli zaman olur.

-Düzenli egzersiz yapılmalıdır. Düzenli egzersiz yapılması, derinin gerekli oksijen ve besinleri almasını sağlar; deri doğal, sağlıklı bir görünüm alır.

-Cilt tipine uygun dermokozmetik ürünler kullanılmalıdır. Herkesin derisi farklıdır, bu nedenle hangi ürünün doğru olduğunu saptamak önemlidir.

-Asla makyajla uyunmamalıdır. Makyajla uyumak derininin doğal yapısına uygun değildir. Bu nedenle cilde zarar verebilir.

Özet
Yağlı ciltlerin bakımı nasıl olmalı
Makale Adı
Yağlı ciltlerin bakımı nasıl olmalı
Açıklama
Cilt bakımı nasıl olmalıdır, yağlı ciltlerin bakımı nasıl olmalı, kuru cilt bakımı nasıl olur, yağlı cilt bakımı nasıl olur
Yazar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ