Eczacilar.net

Tırnak bakımı nasıl olmalı

Tırnak bakımı nasıl olmalı

Tırnak bakımı nasıl olmalı, Manikür ve pedikürde kullanılan malzemeler nelerdir;

Tırnak Bakımı

Tırnakların ana maddesi  keratin  adlı sert yapılı proteindir. Tırnak bakımı, tırnaklarımızın travmalardan daha iyi korunmasına ve küçük objeleri tutabilmemize yaradığı gibi, ellerin estetik görünümünde, tartışmasız önemli bir yer kaplamaktadır.

Temel Tırnak Bakımı
Hafif ( pH nötr ) bir sabun ve bir tırnak temizlik fırçası ile eller yıkanır. Tırnakla derinin birleşim yerlerinin  yumuşaması için, eller ılık suda 3 ile 5 dakika bekletilir.Yukarıda bahsedilen bölgeler uzamışsa ve tırnak üstüne yapışıksa, nazikçe geriye doğru itilir, fazlalıkları kesilir.

Tırnak uçları istenilen biçim ve uzunlukta kesilir ve ardından törpülenir. Bu temiz ve bakımlı görüntü isteğe bağlı olarak tırnak cilası veya oje ile tamamlanabilir. En son olarak eller kuru ise, nemlendirici bir krem uygulanır.

Manikür
Genelde, ellerimizin tırnak ve tırnak etlerinin bakımı için kullanılan bir ifadedir; ancak günümüzde el cildinin bakımı da, bu kozmetik uygulamaya entegre olmuştur. Kozmetik uzmanları, haftada bir kere evde; ayda bir ise, bir profesyonel tarafından hijyenik koşullarda uygulanmasını tavsiye etmektedirler.

Pedikür
Ayak ve ayak tırnaklarına, hem güzel görünmek; hem de sağlıklı olmak, çeşitli hastalıklardan korunmak (mantar, nasır vb.) amacı ile, bakım uygulanmasıdır. Bir bakıma, manikürün ayaklara uygulanan tipidir.

Manikür ve pedikürde kullanılan malzemeler:

Tırnak bakım spreyi

Aseton

Tırnak makası

Tırnak eti kremi

Manikür çubuğu

Tırnak eti kesici

Tırnak eti çıkarıcı krem ( Tırnak etlerinizin etrafına, tırnak eti çıkarıcı ürünü uygulayın. Tırnak etleriniz yumuşadıktan sonra bu ölü deriyi, çubuğa sarılı pamuk yardımıyla alın. )

Ponzo taşı

Antibakteriyel sabun

El veya ayak nemlendirici bakım kremi

Tırnak astarı

Oje

Oje kurutma makinesi

Oje kurutma spreyi

Tırnak cilası

Takma tırnaklar

Protez akrilik veya jel tırnaklar

Manikür tırnakların temiz ve güzel bir görünüm alması, ellerin daha bakımlı ve zarif durması için yapılıyor. Ancak hijyen kurallarına dikkat edilmeden yapılan manikür çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Çünkü, manikür sırasında, tırnak etlerinin kesilmesi, virüslerin kolaylıkla alınmasına yol açabiliyor. Mavala’nın Londra’daki manikür okulunun eğitmeni Mrs. Jenny Wiles, tırnak etleri kesilmeden de oldukça başarılı ve sağlıklı bir şekilde manikür yapılabileceğini söylemektedir.

Asetonlu pamuğu tırnağınıza bastırın ve 1-2 saniye o şekilde tutun. Ardından ojeyi bir iki dokunuşla temizleyin. Bu işlemi oje tamamen çıkana kadar tekrarlayın.

Tırnaklarınızı karton törpü yardımıyla şekillendirin. Bu işlemi yaparken tırnakların köşelerini çok derinleştirmekten kaçının.

Tırnak etlerinizin etrafına tırnak eti çıkarıcı ürünü uygulayın. Tırnak etleriniz yumuşadıktan sonra bu ölü deriyi, çubuğa sarılı pamuk yardımıyla alın.

İnatçı tırnak etlerini tahta çubuk yardımıyla geri itin. Çubuğu aynı zamanda tırnaklarınızın içini temizlemek için de kullanabilirsiniz.

Tırnak besleyici ürünü sürerek manikürü tamamlayabilir ve oje sürmeye geçebilirsiniz.

Tırnak sağlığını neler etkiliyor?
Doğumdan 3 yaşına kadar tırnaklar son derece yavaş bir biçimde uzar. 3-40 yaş arasında ise büyüme hızı ayda yaklaşık 2-3 mm’dir. Bu büyüme hızı ve tırnakların sağlıklı görünümünde bir çok iç ve dış faktörün etkisi vardır.

Dış faktörler: Güçlü kimyasal maddeler, darbeler, su ile aşırı temas, aşırı sıcak gibi dış faktörler tırnak büyümesini yavaşlatır ve tırnağın yumuşak olmasına neden olur.

İç faktörler: Alerjiler, amino asit ve vitamin eksikliği, romatizma ve yüksek ateşli hastalıklar tırnak yapısında bozukluklara yol açar.

Psikolojik faktörler: Psikolojik travmalar nedeniyle de tırnakların sağlığını kaybetmesine ve yüzeyinde çukurlar oluşmasına neden olur.

Özet
Tırnak bakımı nasıl olmalı
Makale Adı
Tırnak bakımı nasıl olmalı
Açıklama
Tırnak bakımı nasıl olmalı, Manikür ve pedikürde kullanılan malzemeler nelerdir;
Yazar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ