Eczacilar.net

Şeker Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Şeker Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Şeker Hastalığı için hangi doktora gidilir Şeker Hastalığına Hangi Doktor Bakar?

Şeker hastalığı, vücuda alınan şekerin kullanılamaması nedeni ile kan içerisinde birikmesi sonucu meydana gelen ciddi bir hastalıktır. Şeker hastalığı, kan içinde aşırı şeker birikiminden doğar ve hastayı çok ciddi durumlar içerisinde etkiler. Pankreas bölgesinde insülin üretimi gerçekleştirilemez ya da vücutta üretilen insülin yeterli olmaz ve bu nedenle de işlevlerini tam olarak yerine getiremez. İnsülin yapması gereken görevleri yerine getirmediği zaman da, kan içerisinde biriken şeker miktarı sebebi ile yüksek kan şekeri denilen durum ortaya çıkar ve bu da şeker hastalığına bağlı olarak farklı sorunları beraberinde getirir. Şeker hastalığı nedir ve şeker hastalığına hangi bölüm bakar soruları, toplumda çok sık sorulur.

Şeker hastalığı için hangi doktora gidilir her zaman merak edilmiştir. Kan ile alakalı bir hastalık olduğundan dolayı kafa karışıklığı yaşanabilir. Dâhiliye, diğer adı ile iç hastalıklar bölümüne gidilerek şeker hastalığı ile alakalı muayene işlemleri yapılabilir. Şeker hastalığının belirtileri sonrası testler ve tanısı sırasında yapılan işlemler bu bölümde gerçekleştirilir. Susuzluk durumu, çok sık tuvalete çıkmak, aşırı yemek yenmesine rağmen sürekli kilo kaybı yaşanması, halsizlik ve etraftaki her şeyi bulanık görme durumu, nadir de olsa koma şeklinde bayılmalar yaşanması şeker hastalığının baş belirtilerinden sayılır. Bu gibi durumlar sık sık yaşanıyorsa geç kalınmadan doktora gidilmelidir. Dahiliye uzmanları gerekli kan testlerini ve tetkiklerini isteyecektir. Kan değerlerinden ve insülin durumlarından yola çıkılarak kişinin şeker hastası olup olmadığı ortaya çıkarılır. Şeker hastalığına hangi doktor bakar diye sorup, farklı bölümlere yönelen insanlar da olabilir. Dahiliye bölümü içerisinde herkes şeker hastalığı konusunda destek isteyebilir. Kan testlerinde şeker ölçümü de yapılır. Bu şekilde tanı konulur. Şeker hastası olan bir kişinin glikoz kanalları kapalıdır ve bu nedenle insülin derecesinde sıkıntılar meydana gelir. Aile hekimlerine de gidilip danışılabilir ancak onlar da bu hastalıktan şüphelenmesi durumunda yine dahiliye bölümüne yönlendireceklerdir. Diğer adı diyabet olan şeker hastalığının maalesef tam bir tedavi yöntemi yoktur. Doktor önerileri dikkate alınıp söylenen her şey yerine getirildiği takdirde, şeker hastası olmayan insanlar gibi hayata normal şekilde devam edebilme yetisine sahip olunabilir. Çok dikkat edilmesi gereken ve sürekli ölçümlerin yaptırılması gerektiği bir hastalıktır ve herkeste meydana gelebilir. Kalıtımsal olarak da görülme ihtimali vardır. Ailede şeker hastası olan varsa, diğer aile üyeleri de doktora görünmelidir. Tedavinin ilk amacı, kan şekerinin aşırı yükselmesinin ya da aşırı düşmesinin önüne geçmektir. Sağlıklı beslenmek bu noktada çok önemlidir. Karbonhidrat alımı, vücudun kan şekerini normal seviyede tutmak amacı ile düzenlenmelidir. Çok az ya da çok fazla yemek zararlı olacaktır. Egzersiz yapılması da gereklidir. Fazla kilo problemi yaşayan insanlar, diğer insanlara göre şeker hastalığına daha yakın bir yerde bulunurlar. İlaç ve insülin takviyesi kişiden kişiye göre değişebilir. Doktor önerisi ve tanısı sonrasında belirlenen bu yöntemde, gerektiğinde takviyeler düzenli olarak sağlanmalıdır. Kişiler diyabet hastalığı ve tedavisi konusunda mutlaka doktor tarafından eğitim alarak bilinçlenmeli ve hayat kalitesine önem vermelidir. Düzenli olarak şeker ölçümünün yapılması şarttır. Tüm bu öneriler dikkate alındığında ve doktor tavsiyelerine uyulduğu zaman şeker hastalığı yaklaşık olarak yüzde 60 oranında geriletilebildiği de tespit edilmiştir. Bu nedenle tedavi çok önemlidir.

şeker hastalığı

Şeker hastası olanlar ve bu hastalığın kendisinde olduğunu şüphelenen herkes kesinlikle geç kalmadan dahiliye doktoruna gitmelidir. Erken teşhis ve tedavi yöntemleri uygulanmazsa, çok daha ciddi sonuçlara neden olabilir.

Bir önceki makalemiz olan Kolesterol Baş Ağrısı Yapar Mı konulu makalemizi incelemenizi öneririz.

Eczacilar.net

Özet
Şeker Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?
Makale Adı
Şeker Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?
Açıklama
Şeker Hastalığı için hangi doktora gidilir Şeker Hastalığına Hangi Doktor Bakar?
Yazar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. duygu dedi ki:

    merhaba,
    şeker hastalığı testi eczanelerde yapılır mı?
    gün içerisinde çok sıksu içiyorum ellerim ayaklarım uyuşuyor ve sık idrara çıkıyorum açken tansiyonum düşüyor ve vajinal kaşıntım oluyor bazende yüzümde soyulmalar oluşuyor son olarak da d vitaminim çok düşük
    bu durumda ne yapmalıyım

BİR YORUM YAZ