Eczacilar.net

Sağlık sektöründe geleceği olan 10 meslek

Sağlık sektöründe geleceği olan 10 meslek

Sağlık sektöründe geleceğin 10 mesleği nedir?

Uzmanlar sağlık sektöründe geleceği olan 10 mesleği sıraladı.İşte o meslekler:

1-)Biyoenformatik uzmanı:

Bilim ve istatistikler tutkunları için ideal bir meslek. Nüfus biyolojisi, genetik ve eczacılık gibi biyoloji alanlarındaki verileri toplar ve analiz eder.

Bu analizler karmaşık bilgisayar yazılımı ve internet aracılığıyla biyoenformatik uzmanı tarafından dinamik simülasyonlar ve matematik modelleriyle geliştirilir. Hatta bu uzmanlar ileride 3 boyutlu DNA modelleri bile geliştirebilir.

1

2-)Dondurarak saklama uzmanı:

Bu konunun uzmanları önümüzdeki yıllarda organları ve dokuları da dondurup saklayıp daha sonra kullanıma hazır hale getirebilecek. Günümüzde embriyoların dondurulup tüp bebek için kullanılmasında bu uzmanlar görev yapıyor.

Bilim adamları henüz mümkün olmasa da ileride daha karmaşık dokuları ve organları dondurup gerektiğinde kullanıma hazır hale getirmeyi umuyor.

2

3-)Özel implant organ tasarımcısı: Nakil olmak için birçok insan böbrek, karaciğer, kalp gibi organ bekliyor. Nakil olanlar bile aldıkları organları 1 yıl ya da 3 yıl içinde kaybedebiliyor. Bunun en büyük nedeni vücudun organı kabul etmemesidir.

3

4-)Yaşam sonu terapisti: Bu uzmanlar yaşlı kişinin ailesiyle işbirliği halinde çalışıyor ve yaşlı kişinin psikolojik her türlü sıkıntısında yardımcı oluyor.

4

5-)Genetik rehberi: Doktorlar ve diğer sağlık profesyonelleriyle birlikte çalışarak kalıtımsal durumları, hastayı ve ailesini etkileyen genetik ve doğumsal kusurlar konusunda hastalara yardımcı oluyor.

Örneğin, doğacak çocuğunuzun genetik testlerini yapıp bir hastalığı olup olmadığını söylüyor, varsa bu konuda size yardım ediyor.

5

6-)Sağlık profesörü: Bu kişi dondurarak saklama ile biyoenfomatik uzmanlarının yanı sıra eczacılara, hemşirelere, doktorlara, diş hekimlerine eğitim verecek. Sağlık sektörü çok hızlı değişen ve gelişen bir alan.

Bu nedenle bu profesörler bu alandaki tüm yenilikliklere vakıf olacak. Hatta bazen kendisi araştırmalar geliştirecek. Bu iş kolunun önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 36,1 artış göstermesi bekleniyor.

6

7-)Sağlık bakımı mühendisi: Sürekli bakım gerektiren bir hastanız varsa, sağlık bakımı mühendisi karmaşık tıbbi sistemler ile hastayla ilgili soruların cevaplanmasında size rehberlik edecek.

Şu anki mevcut sağlık mühendisleri deneyimli hemşirelerdir. Fakat gelecekte bu meslek sağlık hizmetleri ve sosyal işler konusunda uzman olmayı gerektirecek.

4.1.1

8-)Tıbbi yazıcı: Elektronik sağlık kayıtları doktorlar için büyük bir zaman tasarrufu gibi görünür. Hasta ziyaretlerinde not tutmazlar. Ancak doktorlar bilgisayar sistemine daha detaylı bilgi girmeleri gerektiğinde bu kayıtlar zamanı tüketir.

Burada tıbbi yazıcılar devreye giriyor. Bu kişiler hastaların tıbbi bilgilerini sisteme giriyor, randevularda bilgileri hazır olarak çıkarıp doktora sunuyor. Bu işkolu için en az lise diploması, hızlı yazma ve bilgisayar kullanma becerisi ile tıbbi terminoloji konusunda deneyim gerekiyor.

 8

9-)Tıbbi robotbilim uzmanı: Son zamanlarda popüler olan ameliyat robotları doktorlar tarafından idare edilir, kullanılır.

Fakat bunu yapan tıbbi robotbilim uzmanıdır. Bunlar sağlık profesyonelleri tarafından ameliyatlarda ya da hastalığın teşhisinde kullanılabilen sayısız akıllı alet geliştirir. Ayrıca bu kişiler zihinle kontrol edilen protez kol gibi cihazları da geliştirebiliyorlar.

9

10-)Telecerrah: Bu cerrahlar uzaktan robot kollarla hastalarını ameliyat eder. Bu bilgisayar yardımlı ameliyata benzemez, cerrahlar hastadan birkaç metre ileride bir bilgisayar denetim masasından ameliyatı yönetir ve gerçek zamanlı olarak ne yaptıklarını görebilir.

Bu cerrahların hastaları başka bir hastanesinde, başka bir şehirde ve hatta başka bir ülkede olabilir.

10

Özet
Sağlık sektöründe geleceği olan 10 meslek
Makale Adı
Sağlık sektöründe geleceği olan 10 meslek
Açıklama
Sağlık sektöründe geleceği olan 10 meslek, geleceği olan meslekler 2015
Yazar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ