Eczacilar.net

Öksürük İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Öksürük İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Öksürük İçin Hangi Bölüme Gidilir? Öksürük için hangi bölüme gidilir? Öksürüğe hangi doktor bakar? Öksürüğe hangi bölüm bakar?

Öksürük İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Öksürmek insanların çeşitli nedenlerle meydana gelen rahatsızlık düzeyini belirler. Birden fazla sebebi olabilir. Mikrop ve hastalıkların ilk belirtilerinden birisi olarak sayılır. Hastalıklar ilk olarak öksürükle dışarıya vurulur.

Boğazdan gelen kaşıntı ve titreme sonucu çenenin kasılması suretiyle saatte 96 km hıza ulaşabilen bir etkidedir. Öksürüğün basit olarak sebebi toz, alerji ve gribal virüsler sayılabilir. Fakat basite indirgememek gerekir. Çünkü artık çoğu hastalığın vücuttaki belirtilerinden biri öksürüktür. Ciddi hastalıklar arasında sayılan tüberküloz, gırtlak kanseri, kronik nefes darlığı gibi hastalıkların uzun vadede meydana getirdiği belirtilerinden biridir. Öksürük esnasında hasta tarafından dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kanlı olup olmaması, boğazda yanma, şişkinlik, tükürük rengi ve kaşıntı hastalığın önemine göre tahlil edilmelidir. Bu durumda öksürük için hangi bölüme gidilir?

Kişiler hastalık olarak öksürük şikâyetleri arttıkça hiç zaman kaybetmeden mutlaka hastane ve polikliniklere başvurmalıdır. Bu zor şikâyet için enfeksiyon bölümü, kulak burun boğaz cerrahisi ve dâhiliye bölümlerine başvurulabilir. Çünkü belirli bir nedeninin olmamasıyla birlikte gidilen yerler tarafından karar verilmiş durumda tedaviye başlanabilecek hale gelmelidir.

Kanser, verem ve alerjik şikâyetlerin ilk belirtisi de öksürüktür. Tükürük bezlerinin dokular arasında sızan kan ile birleşmesi sonucu öksürük sayesinde dil ve ağız içinden dışarıya atılması, bu önemli hastalıkların gelebileceğinin göstergesidir. Ateşle birlikte seyreden akut şikâyetlerine bakılarak, kulak burun boğaz doktoruna gidilmelidir. Kronik nefes darlığı da bu ciddi şikâyetlerin içinde yer alır. Bu nefes darlığı yalnızca astıma değil, belirli kalp hastalıklarına da işaret ediyor olabilir. Nefes alamamak, beklenmedik şekilde zor duruma sokan bir hastalık derecesidir. Bunun öksürük sayesinde dışa vurulması yararlı bir şey olup, erken teşhis hayat kurtarır mantığı ile hareket edilmesi gerekir.

Öksürüğün bir diğer nedeni de sinüzit olabilir. Baş ağrısı ile sonuç veren bu hastalık, yine öksürük sayesinde meydana gelerek geniz akıntısı şikâyetiyle kendisini gösterebilir. Aslında insan vücudundaki bazı uyarılar bizlere çoğu zaman yardımcı olur. Çünkü bir hastalığın hemen meydana gelmesi tedavi edilebilmesi açısından oldukça zordur. Hayati değerlerin düşmesi ve yükselmesi, müdahale ve tedavi sonucuna bağlı olduğu için, bu belirtiler çoğu zaman hayatımızı kurtarır. Öksürüldüğünde kişi kendinin doktorudur felsefesi üzerinden hareket edilerek, iyi hissedilip hissedilmediğine karar verildikten sonra herhangi bir uygunsuz sağlık durumu sonucunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Peki, öksürüğe hangi doktor bakar?

Bir hastalığın belirlenme ve yok edilebilme sürecinde zaman oldukça önemlidir. Bu yüzden kişi kendinde olan değişiklikleri fark ettiği andan itibaren hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmalı, hastanelerin uygun bölümlerine gitmelidir. Bu belirli memnuniyetsizlik yaratan hastalık ve belirtiler sonrasında öncelikle dâhiliye ve kulak burun boğaz doktoruna gitmeli ve gereken yolları düzelebilme açısından izlemelidir.

Balgamlı ve renkli öksürük, kanlı öksürük, ilaç kullanımı sonrasında bünyenin kabul etmemesi sonucu ortaya çıkan öksürükler gibi birçok çeşidi vardır. Her zaman tavsiye edildiği gibi doktorsuz, uzman görüşü olmadan, reçetesi bulunmayan, kişisel tavsiyeler üzeri alınan veya piyasada bilinmeyen ilaç kullanımı yapmakta oldukça yanlıştır. Kişiler kendi vücut ve organlarındaki değişimleri dikkatli olarak gözlemleyebilmeli, ayrıntıları göz ardı etmeden sağlığın küçümsenmemesi gerektiğini unutmamalıdır. Bilinçsiz olarak yanlış duyulan ve gerek konu gerek hastalık gerekse belirtilere uygun olmayan doktorlara gidilmeden önce öksürük için hangi doktora gidilir diye araştırma yapılmalı, ona uygun olarak başvurulmalıdır. Unutulmaması gereken en önemli nokta, sağlığın her şeyden önemli olduğudur.

Bir önceki makalemiz olan Göz Yanmasına Ne İyi Gelir? Göz Yanması Neden Olur konulu makalemizi incelemenizi öneririz.

Eczacilar.net

Özet
Öksürük İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Makale Adı
Öksürük İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Açıklama
Öksürük İçin Hangi Bölüme Gidilir? Öksürük için hangi bölüme gidilir? Öksürüğe hangi doktor bakar? Öksürüğe hangi bölüm bakar?
Yazar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. merve dedi ki:

    Merhabalar;
    ben annemle ilgili bilgi almak istiyorum sizden. annem yaklaşık 3 aydır bir halsizliğe girdi, sürekli öksürük, balgam çıkaramama. ve hasta olduğundan beri sigarada içmiyor , bıraktı yani 3 aydır. enfeksiyon polikliniğine gitti, doktor ilça yazı iyi gelsi. tam iyileşti derken tekrarladı aynı şeyler. sürekli halsizlik, geceleri aşııı öksürüki nefes yetersizliği. ik doktoru astım teşhisi koydu ama bende astım olduğum için annem de nasıl bir hastalık olduğunu bildiği için astımı kabulllenmedi. yani astım olmadığını düşünüyor. şu an ne yapacağımız konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. teşekkürler..
    bu arada annem 60 yaşında uzun yıllardır sigra içen biriydi. 3 aydır bırakmış durumda..

BİR YORUM YAZ