Eczacilar.net

Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir

Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir

Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir, Balgamlı öksürük nasıl geçer ?

Özellikle kış aylarında çok sık görülen soğuk algınlığı ve beraberindeki balgamlı öksürük günlük hayatınızda rahatsız olmanıza neden olabiliyor. Balgamlı öksürükten kurtulmak için öncelikle doktora başvurmalısınız. Tedavi sürecinde bitkisel karışımlardan da yardım alabilirsiniz. Böylelikle hastalığınızın daha kısa sürede iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Peki balgamlı öksürüğe ne iyi gelir? Balgamlı öksürükten nasıl korunabiliriz?
Balgam atmaya yardımcı olan madde müsilaj’dır. Bu madde solunum yüzeyini rahatlatır ve balgam söktürür. Balgam söktürücü çaylar en az 15 dk demlenmelidir. Çünkü çayın kıvamı arttıkça müsilaj denen bu madde ortaya çıkar. Antimikrobiyal bitkiler de hastalıkla mücadele eder.

eczacilar-net-balgamlı-öksürük

Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir?

 

Elma kabuklarıyla hazırlanan çay göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Elmanın kabuklarını soyun. İçine tarçın, zencefil, karanfil ve/ veya havlıcan ekleyip kaynatın. Bu çay boğaz ağrısına, öksürüğe ve bronşit gibi hastalıklara iyi gelir.

Ebegümeci balgamlı öksürüğe iyi gelir. 2 kaşık ebegümeci ve ıhlamuru 15- 20 dk kaynatın. Demlenmesi için de 15- 20 dk daha bekletin. Bu çayı gün boyu tüketebilirsiniz.

Balgamlı öksürük için çayınıza karanfil ekleyebilirsiniz. 5 kişilik demliğe 5- 6 adet karanfil eklemeniz yeteli olacaktır. Damak tadınıza göre bu oranı artıra da bilirsiniz.

Günlük olarak hazırlayacağınız tere kürü balgamlı öksürüğe iyi gelir. Yarım litre suyu kaynatın. İçine 14- 15 adet taze tere ekleyip 3 dk haşlayın. (Kaynatılan kabın ağzı mutlaka kapalı olmalı.) Sıcak iken suyunu süzün. Bu suyu yemekten önce ya da 2 saat sonra tüketin. Bu kürü 5 gün uygulayın. Böbrek rahatsızlığı olanlar bu kürü tüketmemeli.

Okaliptüs, kekik, nane gibi çayların buharını solumak ciğerleri açar ve nefes almayı kolaylaştırır.

Kekik çayı; balgam söktürür, boğazı yumuşatır, mideyi rahatlatır, ağrıları hafifletir ve terlemenize yardımcı olarak hastalığı çabuk atlatmanıza yardım eder. Kekik çayını balla tatlandırabilirsiniz.

Nane çayı; boğazı yumuşatır, öksürüğü giderir.

Okaliptüs çayı; boğazı yumuşatır, öksürüğü hafifletir ve balgamı atmaya yardım eder.

Anason çayı; creosol ve alpapinene adlı bileşenleri içerir, antiseptiktir ve öksürüğü giderir.

Melekotu Kökü çayı; soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve ateşe iyi gelir. Akciğerleri ısıtır ve uyarır böylece balgam atımını hızlandırır.

Rezene çayı; boğazı yumuşatır, kuru öksürüğe iyi gelir.

Meyan Kökü çayı; iltihap önleyici ve balgam söktürücüdür. Astım, bronşit gibi hastalıkların tadavisinde kullanılır. Fakat yan etkileri de vardır.

Balgamlı öksürüğünüz varsa bol sıvı tüketmelisiniz.

Sakız çiğnemek balgamı eritir ve mideyi kuvvetlendirir.

Limon şurubu sağlığı korur, balgam yaptırmaz ve safrayı söktürür.

Bal, balgama iyi gelir.

Hardal, balgamı keser.

Kuru üzüm balgamı giderir.

Çörekotu balgamı keser fakat fazla tüketilmemelidir.

Sinameki kötü safrayı ve balgamı atar, kalbi kuvvetlendirir.

Misvak kullanmak balgamı giderir.

Balık eti balgam yapar.

Sabah kalktığınızda oluşan balgamın rengi değişiyorsa, çıkartmakta güçlük çekiyorsanız, boğazınızda hırıltı varsa, nefes darlığı çekiyorsanız, yüksek ateş, gece terlemesi ve aşırı kilo kaybı mevcutsa bunlar ciddi bir hastalık belirtisi olabilir. Bu nedenle öncelikle mutlaka doktora gitmelisiniz.

 

Kaynak: purtukal sağlık portalı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ