Eczacilar.net

Anestezi Taban Puanları ve Sıralaması 2015-2016

Anestezi Taban Puanları ve Sıralaması 2015-2016

Anestezi taban puanları, Anestezi taban sıralaması, Anestezi puanları

2015 YGS sonuçlarının rekor bir süre olan 3 gün içerisinde açıklanması ile gözler merakla LYS sınavına çevrildi. Yaklaşık 750000 öğrencinin kaderini belirleyecek sınav Haziran’ın 2.haftası gerçekleşecek. Öğrenciler merakla LYS sınavını beklerken bir yandan da üniversitelerin taban puanlarını incelemeye başladılar. Bu yazımızda sizlere Anestezi bölümünü kazanmak isteyen öğrenciler için üniversitelere göre anestezi taban puanları sıralamasını ve anestezi puanları hesaplaması hakkında bilgi vereceğiz.

Anestezi taban puanları üniversitelere göre değişmektedir. Özel hastanelerin kendi bünyelerinde açtıkları yeni üniversitelerde %50 burslu okumak için YGS sınavından barajı geçmek yeterlidir. Tabi bu sınavdan alacağımız puan türü 6 farklı şekilde incelenmektedir. Anestezi taban puanları için önemli olan YGS-2 puan türüdür. YGS-2’de; Sosyal bilimlerin ağırlığı %10, Türkçe’nin ağırlığı %20, Matematiğin ağırlığı %30 ve Fen bilimlerinin ağırlığı %40 civarındadır. Bu yüzden anestezi puanları yüksek olsun isteyen öğrencilerin fen ve matematik dersleri üzerine daha fazla yoğunlaşmalıdır.

Anestezi bölümü 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Anestezi bölümünü öncelikle sağlık meslek liselerinin anestezi programlarını bitiren öğrenciler tercih etmektedir. Kalan kontenjanlara ise; diğer lise programlarından mezun öğrenciler YGS-2 puan türüne göre yerleşmektedir. Burada sağlık meslek lisesinden çıkışlı öğrenciler daha avantajlıdır. Çünkü üniversitelerin anestezi taban puanları sıralamasında kendilerini üst sıralarda bulurlar. Bunun nedeni diğer lise programını bitiren öğrencilerin puanlarının 0,12 katsayısı ile çarpılmasıdır. Tüm bunlara rağmen anestezi uzmanı olmak için illa sağlık meslek lisesinden çıkmaya gerek yoktur. Üniversitelerin anestezi taban sıralaması içinde kendine yer bulan her öğrenci bu bölümü kolaylıkla okumaktadır.

Anestezi bölümünü başarıyla bitiren ve mezun olan öğrencilere anestezi teknikeri unvanı verilmektedir. Anestezi teknikerleri bütün devlet hastanelerinde, özel hastaneler ve ya kişilerin özel ameliyathanelerinde görev yapabilmektedir. Anestezi teknikerlerinin temel görevleri; ameliyat öncesinde hastaların uyuması için gereken tıbbi yöntemleri hekimlerin tariflerine göre uygulamaktır. Daha çok ameliyathaneler hizmet veren anestezi teknikerleri gerek duyulduğunda acil girişlerinde ve yoğun bakım ünitelerinde de görev yaparlar. Anestezi taban sıralaması üniversitelerin bulundukları illere ve üniversitenin içinde hastane bulunmasına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; içinde hastane bulunan bir üniversitesinin anestezi puanları diğer üniversitelere göre yüksektir.

Anestezi teknikerleri 2 yıllık eğitimleri süresince birçok mesleki ders almaktadır. Bunlar sırasıyla; anesteziloji, özel tedavi yöntemleri, farmakoloji, fizyoloji, anatomi ve biyoloji dersleridir. Bu bölümde staj ve tez zorunlu kılınmıştır. Bu staj genellikle hastanelerde işin işleyişini anlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu bölümü bitiren öğrencilerin meslekte ilerle şansları oldukça yüksektir. Anestezi teknikerleri ÖSYM’nin yapmış olduğu Dikey Geçiş Sınavlarında başarılı olmaları durumunda üniversitelerin; sağlık eğitimi, sağlım memurluğu, hemşirelik ve sağlık hizmetleri gibi lisans programlarına geçebilirler.

Anestezi teknikerleri hastanelerde birçok farklı alet kullanmaktadır. Bu aletlerin kullanımı oldukça zordur. Yalnızca anestezi teknikerlerinin kullanabildiği bu aletler; laringoskop, anestezi cihazı, anestezi ilaçları, maske, airway, aspiratör, endotrakeal tüp ve holotandır. Anestezi uzmanlarının çalışma şartları oldukça zordur. Bu yüzden bir anestezi teknikerinin sahip olması gereken özelliklerin başında göz-el koordinasyonu gelir. Ayrıca hastalarla ikili ilişkilerinin iyi olması gerekmektedir. Saatlerce ayakta durması nedeniyle bedence güçlü ve dayanıklı olmalıdır. Anestezi uzmanları genellikle soğuk olan ameliyathane ortamlarında çalışırlar. Çalışma ortamları bu yüzden soğuk ve temizdir. Çalışma saatleri oldukça düzensizdir. İhtiyaç olma durumunda günün her saatinde çalışmak durumunda kalabilirler. Hafta sonları ya da geceleri nöbete sık sık kalabilirler. Görevleri nedeniyle hastalarla ve doktorlarla sürekli ikili diyalog halindedirler. Bu yüzden güler yüzlü ve akıcı konuşmaları gerekmektedir.

İşte Anestezi Taban Puanları ve Sıralaması

a1 a2 a3 a4 a5 a6

 

Bir önceki makalemiz Eczacılık Taban Puanları konulu makalemizi incelemenizi öneririz.

Özet
Anestezi Taban Puanları ve Sıralaması 2015-2016
Makale Adı
Anestezi Taban Puanları ve Sıralaması 2015-2016
Açıklama
Anestezi taban puanları, Anestezi taban sıralaması, Anestezi puanları
Yazar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eczacila/public_html/wp-content/themes/poyraz/parts/singleslider.php on line 17
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. esra dedi ki:

    Butun universiteler burslu.. Benm puanmda okdar yuksek degil.. Ama bolumu cok istiorum

BİR YORUM YAZ